HTML

KIK DOLLÁR PAPA GYERMEKEI?

Kiss-Végh Emőke és 
Ördög Tamás

ELÉRHETŐSÉGÜNK

dollarpapagyermekei@gmail.com
facebook.com/dollarpapa 

RÓLUNK

2009 tavaszán, pályakezdő színészként összeálltunk és saját erőnkből önálló színházi produkciót hoztunk létre. Tanulmányainkat a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar színész szakos hallgatójaként folytattuk 2006-2009 között Mohácsi János osztályában. Azóta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hozunk létre olyan színházi eseményeket, melyek nem a megszokásból valamint a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek és abból merítenek ihletet.

IBSENT A NAPPALIMBA!

NEM CSAK LAKÁSSZÍNHÁZ

2012.03.20. 10:47 Dollár Papa

Emilia Galotti

G. E. Lessing

Emilia Galotti házhoz megy

- megrendelhető színházi előadás

Bemutató időpontja: 2012. március 08.
Helyszín: Titkos lakás

 

Emilia Galotti – Kiss-Végh Emőke
Hettore Gonzaga – Tóth Máté
Appiani – Ördög Tamás

Átirat: Ördög Tamás
Videó: Becsey Kristóf

1973-ban Stockholmban két rabló megtámadott egy bankot, túszul ejtett négy alkalmazottat, majd öt és fél napig fogva tartotta őket. A 131 órán át tartó összezártság különös hatással volt a túszokra: annyira megkedvelték fogvatartóikat, hogy kiszabadulásuk után gyűjtést rendeztek a rablók jogi védelmének költségeire. A Stockholm szindróma történettel kapcsolatban sok álhír keletkezett, a legelterjedtebb, miszerint egy volt túsz később el is jegyezte magát az egyik bűnözővel. A Stockholm szindróma lényege, hogy a túszok – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt.

A fogvatartó és a fogvatartott viszony szélsőséges helyzeteit kerestünk Lessing 1772-es klasszikus szomorújátékából, az Emilia Galotti-ból kiindulva.

atorta@windowslive.com

komment

süti beállítások módosítása